Monday, 17 September 2012

Sport of Love?


Bermulanya hidup di ipg, maka bermula lah satu cabaran yang mesti aku hadapi iaitu SUKAN! Sukan tu apa?? huh! (mengeluh) sepanjang 3 sem ni..saya telah bermain banyak permainan..bola baling..bola tampar..bola keranjang..hoki..tenis..brapa semuanya? ada 1, 2, 3, 4, 5..macam tak percaya julianah main semua ni..ini bukan saya..saya tidak rasa ini diri saya yang dulu..manusia berubah..tapi, tak semua perubahan yg ada atas kehendak kita sendiri.."kita merancang, Tuhan yang menentukan.."how many times aku dengar ayat ni..saya pasrah, tapi, saya tak redha.. #astaghfirullahalazim..bersyukurlah, ada hikmah dsebalik semua ini.. betullll!! ada hikmah..buktinya, saya mulai mencintai alam sukan :D yakah?? tipu dosa masuk neraka..... 

Saya : ada gaya Maria Sharapova tak??
Dia : erk?? gaya macam Lee Chong Wei adalah..


Di antara semua sukan yang aku pernah main, permainan tenis lah yg paling besz!! main macam main badminton..ingat lagi Encik lecturer tu cakap "kamu cepat pandai" erk?? tak kan ekspresi muka aku yg cool masa dia ajar tu ditafsirkan lain..huhh!! saya   boleh faham teori..tapi praktikal tu tidak boleh encik..Second main hoki..hahahah!  first tengok permainan ni macam kasar saja..bahaya pulak tu..tapi, bila mula main..rasanya, permainan ni tidaklah bahaya..adoii!! terkena kaki..PBSM2X!! no answer... 


PASUKAN HOKI KEBANGSAAN!! ko ada??
Barisan  pemain tenis yang profesional. #konon! pegang raket tenis pun FAIL!

2 comments:

  1. haha..lawak la jue..indah bru terbaca la entry ni..eheh..btw, indah pun same ugak..x suke langsung sukan..kt sekolah slalu je ngelak..ble ade perjumpaan sukan, mesti ponteng..haishh ble masuk mktb terkejut mak aii dpt PJ..ahahah amekaww

    ReplyDelete
  2. tulah..haisyhh..first time, senior tu cakap..yg minor pj kena lari dua round padang, masa tu..ju rasa nak nangis dan akhirnya termenangis..warghhh..tp, kita kena terima..ada hikmah..

    ReplyDelete